ТУРИСТИЧКА ОРГАНИЗАЦИЈА ОПШТИНЕ ЉУБОВИЈА
ЋИРИЛИЦА  |   ЛАТИНИЦА
СМЕШТАЈНИ КАПАЦИТЕТИ

Правци развоја туризма у Азбуковици усмерени су ка подстицају развоја сеоског, спортско - рекреативног, верског, ловног и риболовног туризма.Сеоски туризам

Позната по бројним природним лепотама, Љубовија се са својом околином укључила у туристичку понуду Србије. Чист ваздух, здрава храна, чиста планинска вода, реке, шуме, планине су наша туристичка понуда. Околна села Азбуковице обилују природним лепотама и условима за развој планинског, спортско - рекреативног, верског, сеоског и ловног туризма. Велики број домаћинстава је спремно да у оквиру туризма пружи услуге смештаја, па у селима Бобије и насељима поред Дрине постоје смештајни капацитети са извршеном категоризацијом. Услуге смештаја су најпре почели да пружају домаћинства села Узовница, Врхпоље и Горње Кошље.


Погледајте наше смештајне капацитете на сајту www.selo.rs

Активан одмор

Поред уживања у природним лепотама, пешачењу, излетима, постоји могућност активног организовања домаћих радова, било у пољу или у кући, као и спремање зимнице за сопствене потребе на традиционалан начин.ХОТЕЛИ


Хотел "Дринска Ласта"

Хотел "Ласта" је саграђен у архитектонски модерном стилу где доминирају стаклене површине које пружају изузетан поглед на обалу и саму реку Дрину. У току летње сезоне гостима је на располагању отворени базен, као и базен за децу. Две изузетно лепо уређене ресторанске терасе окружене зеленим растињем пружају поглед на реку Дрину.
Хотел Ласта се налази у Љубовији, на 170 километара удаљености од Београда, на магистралном путу Београд - Шабац. Хотел се налази у уређеном комплексу од 30 ари, у прелепом природном окружењу, на 50 метара од реке Дрине, са уређеним стазама за шетњу.
Хотел Ласта располаже једнокреветним, двокреветним и трокреветним собама укупног капацитета од 52 лежаја и рестораном од 100 места. Све собе су опремљене клима уређајем, плазма телевизором и купатилом са туш кабином.
Хотелска услуга је на бази пансиона, полупансиона, преноћишта са доручком и дневног одмора, а на менију ресторана налази се разноврсна понуда специјалитета домаће и интернационалне кухиње који се припремају по врхунским рецептима. Гостима су на располагању два отворена базена за децу и одрасле, као и богати забавни, рекреативни и спортски садржаји које нуди река Дрина. Такође, гостима је обезбеђен и паркинг капацитета 15 места.


Категорисанa домаћинства којa пружају услуге смештаја:
      Никола Кнежевић – Етно село Врхпоље
      "Вила Зеленика" - Врхпоље
      Планинарска кућа на Бобији - Селимир Јањић
      Тадића вајати - Дрлаче
      "Дринска милина" - Дрлаче
      СТД "Савић Дрина"
      Дринско свитање - Горњa Трешњицa
      Вила "Витезов мир"
      "Дринска идила" - одмор на Дрини
      Апартман "Капетана лука"
      Сеоско туристичко домаћинство "Лане"
      Кућа "Носталгија"
      Кућа "Дрински близанци"
      Кућа за одмор "Дринска Трешњица"
      Собе за издавање "Марина", "Рајска ноћ", "Крива Дрина", "На спрату објекта"
      Собе "Три шешира"
      Собе Драгољуб Пановић
      Етно комплекс "БОК" Врхпоље
      Кућа за издавање "ЛЛ"
      Кућа "Одмор на Дрини"
      Кућа "Степановић"
      Кућа "Wooden house" Дрина
      Кућа "Дринска кућица" Црнча
      Апартман "Дринска липа"
      Апартман "ВАЛЕ"

О нама

Туристичка организација општине Љубовија је основана са циљем валоризације, очувања и заштите туристичких вредности и унапређења и развоја туризма на територији општине Љубовија.

Задаци Туристичке организације Љубовија су:

  • 1. обогаћивање и подизање нивоа квалитета туристичких садржаја,
  • 2. организовање туристичке информативно-промотивне делатности,
  • 3. организовање манифестација,
  • 4. унапређење и промоција,
  • 5. унапређивање туризма у општини,
  • 6. учешће у разради и спровођењу локалне туристичке политике,
  • 7. унапређење услова за прихват и боравак туриста.