ТУРИСТИЧКА ОРГАНИЗАЦИЈА ОПШТИНЕ ЉУБОВИЈА
ЋИРИЛИЦА  |   ЛАТИНИЦА

Међународна Дринска регата за особе са инвалидитетом

Међународна Дринска регата за особе са инвалидитетом одржава се 29.јула и 30.јула 2017.године.
Општина Љубовија (Етно село-Врхпоље) и Oпштина Братунац.
Пета прекогранична сарадња "ДРИНА НАС СПАЈА".
Организатори ове регате су Спортско рекреативно Удружење особа са инвалидитетом "Све је могуће" у сарадњи са: Општином Љубовија, Општином Братунац, Етно селом-Врхпоље, ТВ Студио Б, Туристичком организацијом Љубовија, Т.О.Братунац, Рафтинг клубом "Дринска регата", Српским Спасилачким Тимом и Српско-руским хуманитарним центром из Ниша и Националним тимом Црвеног крста Србије за деловање у несрећама.
На регати ће бити присутни наши најуспешнији параолимпијци, а и учесници из: Хрватске, Македоније, Босне и Херцеговине, Републике Српске, Шведске, Грчке, Русије и свих градова Србије (особе са инвалидитетом и њихови пратиоци).
У оквиру манифестације (први дан 29.07.), поред камповања у природи предвиђене су и бројне спортско -рекреативне активности и културно забавни садржаји у Етно селу Врхпоље. Други дан у 10 часова (30.07.) предвиђен је спуст чамцима, од Етно села Врхпоље до леве обале Дрине-Рајске плаже, Општина Братунац (Република Српска).
Циљ ове манифестације је афирмација равноправности и толеранције међу људима, подстицај туризма и за особе са инвалидитетом и међународне сарадње, стварање једнаких могућности и здравих стилова живота, као и квалитетан начин провођења слободног времена у природи.
За сада ову манифестацију подржали су: Министарство за рад, запошљавање, борачка и социјална питања, општина Љубовија и општина Братунац, Електро мрежа Србије, Телеком Србија, Кока кола-Србија, Бахус д.о.о. Параћин, Банка хране и многи појединци, а очекујемо још многе институције и компаније којима смо се обратили.

УДРУЖЕЊЕ "СВЕ ЈЕ МОГУЋЕ"
Председница Лазић Милада
О нама

Туристичка организација општине Љубовија је основана са циљем валоризације, очувања и заштите туристичких вредности и унапређења и развоја туризма на територији општине Љубовија.

Задаци Туристичке организације Љубовија су:

  • 1. обогаћивање и подизање нивоа квалитета туристичких садржаја,
  • 2. организовање туристичке информативно-промотивне делатности,
  • 3. организовање манифестација,
  • 4. унапређење и промоција,
  • 5. унапређивање туризма у општини,
  • 6. учешће у разради и спровођењу локалне туристичке политике,
  • 7. унапређење услова за прихват и боравак туриста.