ТУРИСТИЧКА ОРГАНИЗАЦИЈА ОПШТИНЕ ЉУБОВИЈА
ЋИРИЛИЦА  |   ЛАТИНИЦА

Успешно одржана регата на Дрини за особе са инвалидитетом 29.-30.07.2017.године

Успешно је одржана регата на Дрини за особе са инвалидитетом у организацији спортско-рекреативног удружења особа са инвалидитетом "Све је могуће" и подршку Министарства за рад, запошљавање, борачка и социјална питања, Српског Спасилачког тима, Српско-руског хуманитарног центра из Ниша, Националног тима Црвеног крста Србије за деловање у несрећама, општине Љубовија, општине Братунац, ТО Љубовија, рафтинг клуба "Дринска регата", "Етно села Врхпоље" и бројних пријатеља манифестације.
Око 140 учесника и њихових пратилаца окупило се у "Етно селу Врхпоље" недалеко од Љубовије 29.јула. За учеснике је припремљен камп и окрељење и освежење у Етно селу. У суботу 29.јула организована је трка чамцима од плаже "Бок" до кампа у близини "Етно села Врхпоље". Неки су се такмичили, други седели поред Дрине и уживали у чарима реке и амбијента Етно села. Манифестацију је отворила госпођа Биљана Барошевић, помоћница министра за рад, запошљавање, борачка и социјална питања.
У суботу 30.јула организован је спуст Дрином за све учеснике манифестације са њиховим пратиоцима од "Етно села Врхпоље" (општина Љубовија) до Рајске плаже (општина Братунац). Ведро јутро, сунчан дан, бистра вода су били идеални за пловидбу. На овај начин показали смо сви заједно да је све могуће ако то довољно јако желимо. Ведри и насмејани учесници регате су на старту већ победници, јер су победили мноштво препрека, животних недаћа а нису изгубили веру, наду и ведрину. Потрудили смо се да им будемо што бољи домаћини и учинимо боравак код нас пријатним. Њихов осмех на лицу је потврда да смо у томе и успели. Ови дивни људи могу нас научити да и у најтежим моментима не смемо пасти у малодушност и изгубити ведар дух и осмех са лица.
На регати су учествовали параолимпијци из Републике Српске, Босне и Херцеговине, Шведске, Русије, Македоније, Хрватске,Грчке, Русије, свих градова у Србији и наши параолимпијци Жељко Димитријевић-првак у бацању чуњева и Драженко Митровић најуспешнији спотриста са инвалидитетом.
На растанку смо се срдачно поздравили са њима и позвали их да следеће године дођу у још већем броју.

С поштовањем,
Слађана Грујичић, директор ТО Љубовија
О нама

Туристичка организација општине Љубовија је основана са циљем валоризације, очувања и заштите туристичких вредности и унапређења и развоја туризма на територији општине Љубовија.

Задаци Туристичке организације Љубовија су:

  • 1. обогаћивање и подизање нивоа квалитета туристичких садржаја,
  • 2. организовање туристичке информативно-промотивне делатности,
  • 3. организовање манифестација,
  • 4. унапређење и промоција,
  • 5. унапређивање туризма у општини,
  • 6. учешће у разради и спровођењу локалне туристичке политике,
  • 7. унапређење услова за прихват и боравак туриста.