ТУРИСТИЧКА ОРГАНИЗАЦИЈА ОПШТИНЕ ЉУБОВИЈА
ЋИРИЛИЦА  |   ЛАТИНИЦА

Бобија планинска лепотица Азбуковице све популарнија међу планинарима

Бобија планинска лепотица Азбуковице последњих година изузетно је популарна међу планинарима, љубитељима пешачења и нетакнуте природе. Сваког викенда можете видети групе планинара које пешаче Бобијом, уживају у тишини, изузетним видиковцима, изворима хладне и питке воде, ретким биљним и животињским врстама које су се сачувале на Бобији. 15.априла 2018.године ПК "Авантуриста" организује планинарски поход на Бобију. Овај планинарски клуб током године често доводи планинаре у наш крај. Кажу да их одушевљава природа и људи, који су срдачни и гостољубиви.
Највиши врх је Торничка Бобија 1272 м надморске висине. У подножју Бобије на око 900 м надморске висине налази се планинско село Горње Кошље. Становници овог села су ведрог духа, увек спремни за разговор и љубазну добродошлицу. Планинари код наших мештана долазе у набавку сира, кајмака, меда, ракије и осталих производа које они праве са пуно љубави усвојим домаћинствима.
Туристичка сезона у општини Љубовија је успешно кренула. Очекујемо велики број туриста у 2018.-ој години и већи број ноћења и посета у односу на до сада најуспешнију годину 2017.-у, када је број посета и ноћења у питању.
2017.године остварили смо највећи број ноћења и посета до сада. Трудићемо се да идемо узлазном путањом у годинама које су пред нама.
О нама

Туристичка организација општине Љубовија је основана са циљем валоризације, очувања и заштите туристичких вредности и унапређења и развоја туризма на територији општине Љубовија.

Задаци Туристичке организације Љубовија су:

  • 1. обогаћивање и подизање нивоа квалитета туристичких садржаја,
  • 2. организовање туристичке информативно-промотивне делатности,
  • 3. организовање манифестација,
  • 4. унапређење и промоција,
  • 5. унапређивање туризма у општини,
  • 6. учешће у разради и спровођењу локалне туристичке политике,
  • 7. унапређење услова за прихват и боравак туриста.