ТУРИСТИЧКА ОРГАНИЗАЦИЈА ОПШТИНЕ ЉУБОВИЈА
ЋИРИЛИЦА  |   ЛАТИНИЦА

"Тадића вајати" у Дрлачама

Десетак километара од Љубовије, у селу Дрлаче, на самој обали Дрине смештени су "Тадића вајати", туристички комплекс сада већ познат широм Балкана, а и Европе. Домаћин комплекса Драган Тадић покренуо је развој сеоског туризма у Дрлачама. Кренуо је са једним вајатом и постепено изградио комплекс који је на располагању туристима током читаве године. Посебно је погодан за породице са малом децом, због великог плаца и садржаја који су у понуди.
Драган госте дочекује и испраћа са осмехом. Увек је ту да испуни њихова очекивања-испече им прасе, јагње, направи гулаш у котлићу уз домаће погаче из фуруне. Организује им спуст Дрином чамцима, води их на Бобију, у кањон Трешњице да виде белоглаве супове, по жељи их води до верских објеката којих је доста на подручју наше општине.
Код Драгана је одмарало мноштво туриста из целог света, па чак и групе туриста из Охаја који су одушевљени Дрином, западном Србијом и љубазношћу овог нашег домаћина. Долазе да уз жубор Дрине и цвркут птица одморе од ужурбаног живота и темпа који намећу велики градови.
Поред природе која је овде прекрасна ту је и квалитетна гастрономска понуда и органска храна, органско воће и поврће пуног укуса и мириса. После домаћег азбуковачког доручка домаћин им послужи малине, купине, јабуке и остало сезонско воће.
Број посетилаца вајата рапидно се повећава из године у годину. Задовољни су гости, задовољан је и Драган. Каже нам у разговору да му контакт са туристима много значи, да воли свој посао и да му је квалитет услуге и добар глас који га бије од непроцењиве вредности.
Информације и резервације:
Драган Тадић-066/93-25-383.
О нама

Туристичка организација општине Љубовија је основана са циљем валоризације, очувања и заштите туристичких вредности и унапређења и развоја туризма на територији општине Љубовија.

Задаци Туристичке организације Љубовија су:

  • 1. обогаћивање и подизање нивоа квалитета туристичких садржаја,
  • 2. организовање туристичке информативно-промотивне делатности,
  • 3. организовање манифестација,
  • 4. унапређење и промоција,
  • 5. унапређивање туризма у општини,
  • 6. учешће у разради и спровођењу локалне туристичке политике,
  • 7. унапређење услова за прихват и боравак туриста.