ТУРИСТИЧКА ОРГАНИЗАЦИЈА ОПШТИНЕ ЉУБОВИЈА
ЋИРИЛИЦА  |   ЛАТИНИЦА

Припреме за Дринску регату у Љубовији 2018. у пуном су јеку

Дринска регата Љубовија традиционално се одржава друге суботе јула почев од 2001.године, када се неколико ентузијаста спустило, увидело перспективу и покренуло сада један од највећих и најзначајнијих дешавања у Подрињу. Манифестација је за годину, две превазишла локалне оквире, попримила међународни карактер и сваке године привлачи бројне туристе из читавог света да друге суботе јула буду део карневала на Дрини. За добар провод на води задужени су плутајући трубачки оркестри који прате поворку.
Припреме за Дринску регату 2018. у пуном су јеку. Регата је 14.јула-спуст од Рогачице до Љубовије, што чини 40 км пловидбе најлепшим делом тока реке Дрине. Прате је бројна спортска дешавања, концерти...Припремају се угоститељи, власници викенд насеља, припремају се чамци за пловидбу. Атмосфера се загрева и цела варошица се ставља у службу гостију који десетак дана пред регату почињу да пристижу на Дрину. Одмарају се у викенд насељима, уживају у кулинарским специјалитетима, обилазе верске објекте, Бобију и остале дестинације. Прате спортска дешавања, концерте и наравно 14.јула учествују на Дринској регати у Љубовији, која је заиста доживљај за памћење.
Одавно су туристи кренули са резервацијом смештаја и пловила, тражи се лежај више. Велики део наших смештајних капацитета резервисан је чак годину дана унапред за Дане дринске регате.
Даћемо све од себе да будемо добри домаћини, организатори свих садржаја и да сваком ко жели да дође код нас изађемо у сусрет што се тиче резервације смештаја и места на пловилима.
Организатори регате су општина Љубовија и Туристичка организација Љубовија.
О нама

Туристичка организација општине Љубовија је основана са циљем валоризације, очувања и заштите туристичких вредности и унапређења и развоја туризма на територији општине Љубовија.

Задаци Туристичке организације Љубовија су:

  • 1. обогаћивање и подизање нивоа квалитета туристичких садржаја,
  • 2. организовање туристичке информативно-промотивне делатности,
  • 3. организовање манифестација,
  • 4. унапређење и промоција,
  • 5. унапређивање туризма у општини,
  • 6. учешће у разради и спровођењу локалне туристичке политике,
  • 7. унапређење услова за прихват и боравак туриста.