ТУРИСТИЧКА ОРГАНИЗАЦИЈА ОПШТИНЕ ЉУБОВИЈА
ЋИРИЛИЦА  |   ЛАТИНИЦА

Зашто изабрати Љубовију са околином као дестинацију за одмор

Љубовија је мирна варошица на обали Дрине која последњих година заузима све значајније место на туристичкој карти Србије. Дринска ривијера коју чине "Етно село Врхпоље", "Вила Зеленика у Врхпољу", "Дринска милина" у Дрлачама, "Тадића вајати" у Дрлачама, "Дринско свитање" у Горњој Трешњици, "Одмор на Дрини Савић", хотел "Дринска ласта" је спремна за туристе који су већ открили ову дестинацију као оазу мира, место за одмор, опуштање, предах од бројних обавеза, посла и брзог темпа живота који нам се намеће. Свитање на Дрини, јутарња кафа на тераси над овом прелепом реком, сумраци, заласци сунца, сплаварење је нешто чему ћете се враћати и никада нећете заборавити. Дочекаће вас наши љубазни домаћини, са широким осмехом, богатом трпезом, лепом речју и наравно спремни су да за вас организују излет по жељи, сплаварење Дрином, послуже локалне специјалитете и испричају вам занимљивости везане за наш крај. Наш мото је да дођете као гост а враћате нам се као пријатељ.
Поред дринске ривијере треба поменути планину Бобију са изузетном природом и видиковцима, обележеним планинарским стазама, затим кањон Трешњице станиште белоглавог супа, бројне верске објекте(13 цркава и 4 манастира) који су јако лепо уређени и где заиста влада посебан мир и где ћете чути тишину.
Бројне су могућности за спорт и рекреацију-лов, риболов, бициклизам, планинарење, роњење, кањонинг, пешачење, сплаварење, вожња кануа.
Манифестациони туризам је у експанзији тако на се на подручју наше општине сваког месеца одржава нека од бројних манифестација("Скобаљијаде" -на делу Дрине у Црнчи и Врхпољу, "Гулашијада", "Гастро фестивал", "Ђачки планински маратони", "Дринска регата", "Лажијада", "Ускршња Олимпијада", "Бициклијада"...).
Наша туристичка понуда заиста је богата и шаролика, креирана тако да изађемо у сусрет младима, брачним паровима са децом, али и удружењима пензионера, синдикалним организацијама, планинарским удружењима, спортским клубовима.
Зашто изабрати Љубовију зе предах?
Пуно је разлога, а неки од њих су:
-зато што вас дочекују љубазни домаћини и угоститељи са изузетном туристичком понудом,
-зато што је природа очувана и амбијентална целина еколошки чиста,
-зато што је гастрономска понуда богата, јела припремљена са пуно љубави од органски произведеног воћа и поврћа,
-зато што смо спремни да за вас организујемо сплаварење и излет по жељи,
-зато што на једном локалитету имате прелепу реку Дрину, планину Бобију, бројне кањоне, верске објекте и излетишта,
-зато што постоје услови за спорт и рекреацију (риболов, лов, сплаварење, планинарење, бициклизам, роњење, вожња кануа, кањонинг, пешачење...) понећете незаборавне утиске и враћаћете нам се изнова и изнова.
О нама

Туристичка организација општине Љубовија је основана са циљем валоризације, очувања и заштите туристичких вредности и унапређења и развоја туризма на територији општине Љубовија.

Задаци Туристичке организације Љубовија су:

  • 1. обогаћивање и подизање нивоа квалитета туристичких садржаја,
  • 2. организовање туристичке информативно-промотивне делатности,
  • 3. организовање манифестација,
  • 4. унапређење и промоција,
  • 5. унапређивање туризма у општини,
  • 6. учешће у разради и спровођењу локалне туристичке политике,
  • 7. унапређење услова за прихват и боравак туриста.