ТУРИСТИЧКА ОРГАНИЗАЦИЈА ОПШТИНЕ ЉУБОВИЈА
ЋИРИЛИЦА  |   ЛАТИНИЦА

Драгана Обрадовић-краљица азбуковачких планинских висова

На територији општине Љубовија својом лепотом, миром, видиковцима плени Бобија планинска лепотица Азбуковице. Природа је на овој планини сачувана од загађења. Посетиоци уживају у прелепом окружењу уз жубор потока и цвркут птица. У последње време бројна планинарска удружења организују походе на Бобију. Највиши врх је Торничка Бобија 1272 м надморске висине. У подножју Бобије смештено је планинско село Горње Кошље на 900 м надморске висине. У Кошљама има доста младих домаћина који су остали на имањима својих прадедова, формирали своје породице и баве се органском пољопривредом. Мудри горштаци увек радо дочекују посетиоце и спремни су за разговор, да их понуде слатким, ракијом и испричају локалне догодовштине.
Драгана Обрадовић, девојка која са мајком живи на Бобији, је наша краљица планинских висова Азбуковице. По завршетку средње школе решила је да се врати у свој родни крај, на Бобију и каже не би се мењала ни са ким за живот у престоници, нити било где другде. Лице ове младе, храбре горштакиње је преплануло од планинског сунца, а руке вредне. Поред бројних обавеза из којих се састоји живот на селу она ужива у шетњи по планини, планинарњу и врло је успешна ултрамаратонка. До сада је учествовала на ултрамаратонима на Тари, Космају, Козари, Озрену, Дивчибарима, Шабачком полумаратону...У разговору нам каже да јој је сан да учествује у трци на Мон Блану, која је дуга 330 км. Најсрећнија је када се повеже са природом и трчи 30-40 км дневно. У трчању је пронашла себе, своју личну сатисфакцију и задовољство.
Драгана познаје све чари и ћуди Бобије. Често води туристе по планини, јер зна места са којих је поглед најлепши, познаје ретке врсте биља и барата мноштвом занимљивости везаним за Бобију. Увек је насмејана, ведра и пуна оптимизма. Задовољна је собом и животом на планини. Воли природу, не недостају јој ноћни изласци, брендирана гардероба и трендови савременог доба. Свој мир и душевно благостање које поседује не би мењала ни за шта на свету.
Увек је спремна да вам посвети време, прошета са вама по планини, поразговара и пренесе на вас своју позитивну енергију којом плени. И нас је одушевила баш том енергијом и због свега тога што носи у себи и ради заслужује пажњу коју јој овом приликом посвећујемо. Овакве младе људе је потребно промовисати као промотере здравог система вредности и здраве младости.
О нама

Туристичка организација општине Љубовија је основана са циљем валоризације, очувања и заштите туристичких вредности и унапређења и развоја туризма на територији општине Љубовија.

Задаци Туристичке организације Љубовија су:

  • 1. обогаћивање и подизање нивоа квалитета туристичких садржаја,
  • 2. организовање туристичке информативно-промотивне делатности,
  • 3. организовање манифестација,
  • 4. унапређење и промоција,
  • 5. унапређивање туризма у општини,
  • 6. учешће у разради и спровођењу локалне туристичке политике,
  • 7. унапређење услова за прихват и боравак туриста.