ТУРИСТИЧКА ОРГАНИЗАЦИЈА ОПШТИНЕ ЉУБОВИЈА
ЋИРИЛИЦА  |   ЛАТИНИЦА

Мали Миле /херој савременог доба

На подручју општине Љубовија у селу Дрлаче, засеоку Радојичићи, живи породица Милене и Милана Радојичића. Милена и Милан имају троје деце Николу (6 година), Николину (4 године) и Милоја (3 године). Са њима живи и бака Радмила. Дрлаче су 12 км удаљене од Љубовије, а Радојичићи још 5 км од скретања са магистралног пута. До њихове куће се стиже прашњавим сеоским друмом.
Породица живи у скромним условима, али су им деца крепка, ведра и пуна духа. Мали Милоје је доказ да име у многоме одреди природу човека. Мио, ведар, насмејан Милоје плени својом харизмом. Таква су деца у селима Азбуковице. Расту у складу са природом и живе детињство које у многоме подсећа на детињство њихових бака и дедова. Играју се на пољу, сами креирају своје игре и проналазе начине да се забаве. Физички су активна. Живе на високим надморским висинама где је ваздух чист, храна домаћа, далеко од градске буке, рачунара и окружења које нуде велики центри.
Буде се уз цвркут птица, друже међусобно, доста времена проводе у природи и са домаћим животињама. Дружељубиви су, гостољубиви, чиста срца. И сад се сами запитајте ко је срећнији да ли деца у градовима која расту уз рачунаре, где дружење губи на значају или ови мали крепки горштаци који живе у природи, у складу са њом. Задовољни су са тако мало тога. Увек спремни да се поиграју са нама и попричају о својим љубимцима и животињама које узгајају у домаћинству.
Мали Милоје тако мио и драг највише воли своје волове, тако каже у разговору са нама. Одушевио нас је својим шармом, осмехом и ведрином којом зрачи. Попричали смо мало са њим и наставили даље, оставивши га у његовој малој оази.
О нама

Туристичка организација општине Љубовија је основана са циљем валоризације, очувања и заштите туристичких вредности и унапређења и развоја туризма на територији општине Љубовија.

Задаци Туристичке организације Љубовија су:

  • 1. обогаћивање и подизање нивоа квалитета туристичких садржаја,
  • 2. организовање туристичке информативно-промотивне делатности,
  • 3. организовање манифестација,
  • 4. унапређење и промоција,
  • 5. унапређивање туризма у општини,
  • 6. учешће у разради и спровођењу локалне туристичке политике,
  • 7. унапређење услова за прихват и боравак туриста.