TURISTIČKA ORGANIZACIJA OPŠTINE LJUBOVIJA
LATINICA  |   ĆIRILICA
Smeštajni kapaciteti

Pravci razvoja turizma u Azbukovici usmereni su ka podsticaju razvoja seoskog, sportsko - rekreativnog, verskog, lovnog i ribolovnog turizma.Seoski turizam

Poznata po brojnim prirodnim lepotama, Ljubovija se sa svojom okolinom uključila u turističku ponudu Srbije. Čist vazduh, zdrava hrana, čista planinska voda, reke, šume, planine su naša turistička ponuda. Okolna sela Azbukovice obiluju prirodnim lepotama i uslovima za razvoj planinskog, sportsko - rekreativnog, verskog, seoskog i lovnog turizma. Veliki broj domaćinstava je spremno da u okviru turizma pruži usluge smeštaja, pa u selima Bobije i naseljima pored Drine postoje smeštajni kapaciteti sa izvršenom kategorizacijom. Usluge smeštaja su najpre počeli da pružaju domaćinstva sela Uzovnica, Vrhpolje i Gornje Košlje.


Pogledajte naše smeštajne kapacitete na sajtu www.selo.rs

Aktivan odmor

Pored uživanja u prirodnim lepotama, pešačenju, izletima, postoji mogućnost aktivnog organizovanja domaćih radova, bilo u polju ili u kući, kao i spremanje zimnice za sopstvene potrebe na tradicionalan način.HOTELI


Hotel "Drinska Lasta"

Hotel "Lasta" je sagrađen u arhitektonski modernom stilu gde dominiraju staklene površine koje pružaju izuzetan pogled na obalu i samu reku Drinu. U toku letnje sezone gostima je na raspolaganju otvoreni bazen, kao i bazen za decu. Dve izuzetno lepo uređene restoranske terase okružene zelenim rastinjem pružaju pogled na reku Drinu.
Hotel Lasta se nalazi u Ljuboviji, na 170 kilometara udalјenosti od Beograda, na magistralnom putu Beograd - Šabac. Hotel se nalazi u uređenom kompleksu od 30 ari, u prelepom prirodnom okruženju, na 50 metara od reke Drine, sa uređenim stazama za šetnju.
Hotel Lasta raspolaže jednokrevetnim, dvokrevetnim i trokrevetnim sobama ukupnog kapaciteta od 52 ležaja i restoranom od 100 mesta. Sve sobe su opremlјene klima uređajem, plazma televizorom i kupatilom sa tuš kabinom.
Hotelska usluga je na bazi pansiona, polupansiona, prenoćišta sa doručkom i dnevnog odmora, a na meniju restorana nalazi se raznovrsna ponuda specijaliteta domaće i internacionalne kuhinje koji se pripremaju po vrhunskim receptima. Gostima su na raspolaganju dva otvorena bazena za decu i odrasle, kao i bogati zabavni, rekreativni i sportski sadržaji koje nudi reka Drina. Takođe, gostima je obezbeđen i parking kapaciteta 15 mesta.


Kategorisana domaćinstva koja pružaju usluge smeštaja:
      Nikola Knežević – Etno selo Vrhpolјe
      "Vila Zelenika" - Vrhpolјe
      Planinarska kuća na Bobiji - Selimir Janjić
      Tadića vajati - Drlače
      "Drinska milina" - Drlače
      STD "Savić Drina"
      Drinsko svitanje - Gornja Trešnjica
      Vila "Vitezov mir"
      "Drinska idila" - odmor na Drini
      Apartman "Kapetana luka"
      Seosko turističko domaćinstvo "Lane"
      Kuća "Nostalgija"
      Kuća "Drinski blizanci"
      Kuća za odmor "Drinska Trešnjica"
      Sobe za izdavanje "Marina", "Rajska noć", "Kriva Drina", "Na spratu objekta"
      Sobe "Tri šešira"
      Sobe Dragolјub Panović
      Etno kompleks "BOK" Vrhpolјe
      Kuća za izdavanje "LL"
      Kuća "Odmor na Drini"
      Kuća "Stepanović"
      Kuća "Wooden house" Drina
      Kuća "Drinska kućica" Crnča
      Apartman "Drinska lipa"
      Apartman "VALE"

O nama

Turistička organizacija opštine Ljubovija je osnovana sa ciljem valorizacije, očuvanja i zaštite turističkih vrednosti i unapređenja i razvoja turizma na teritoriji opštine Ljubovija.

Zadaci Turističke organizacije Ljubovija su:

  • 1. obogaćivanje i podizanje nivoa kvaliteta turističkih sadržaja,
  • 2. organizovanje turističke informativno-promotivne delatnosti,
  • 3. organizovanje manifestacija,
  • 4. unapređenje i promocija,
  • 5. unapređivanje turizma u opštini,
  • 6. učešće u razradi i sprovođenju lokalne turističke politike,
  • 7. unapređenje uslova za prihvat i boravak turista.