TURISTIČKA ORGANIZACIJA OPŠTINE LJUBOVIJA
LATINICA  |   ĆIRILICA
VAŽNO OBAVEŠTENJE ZA UČESNIKE REGATE


01.11.- Održan je sastanak u opštini Ljubovija, koji je iniciran od strane Odseka za inspekcijske poslove bezbednosti plovidbe, Ministarstva građevinarstva saobraćaja i infrastrukture, a učešće je uzeo i šef Lučke kapetanije Sremska Mitrovica – kao nadležna lučka kapetanija.

Sastanku su prisustvovali:
Božidar Jagodić - šef odseka za inspekcijske poslove bezbednosti plovidbe,
Stevan Živanović - šef kapetanije Sremska Mitrovica,
Dragan Gavrilović - inspektor bezbednosti plovidbe,
Predsednik opštine Ljubovija - Milovan Kovačević,
Načelnik opštinske uprave Ljubovija - Miroslav Nenadović,
Komandir SGP "Azbukovica" - Milan Stepanović,
Pomoćnik komandira PS Ljubovija - Ivan Vasić,
Direktorka Turističke organizacije Ljubovija - Slađana Grujičić.

-Predstavnici Lučke kapetanije su nas upoznali sa merama koje treba da realizujemo na Drinskoj regati, manifestaciji čiji smo organizatori. Kako bi se bezbednost učesnika podigla na još viši nivo potrebno je da učesnici regate ispune sledeće uslove:
-da registruju svoja plovila,
-da čamcem upravlјa lice koje ima dozvolu za upravlјača čamcem,
-da broj lica na plovilu odgovara maksimalno dozvolјenom broju za to plovilo.

-Organizator je u obavezi da organizuje proveru dokumentacije učesnika plovidbe. Obaveze učesnika i organizatora uređuje Zakon o plovidbi lukama u unutrašnjim vodama.
-Neophodno je na vreme krenuti sa apelom i najavom napred navedenih uslova, kako bi svi učesnici manifestacije bili na vreme obavešteni.
-Predsednik opštine Ljubovija, Milovan Kovačević, je rekao da će opština obezbediti prostor, ukoliko bude veći broj zainteresovanih lica, da se obuka za upravlјača čamcem održi u Ljuboviji.
-Šef kapetanije Sremska Mitrovica, Stevan Živanović je rekao da bi u slučaju da bude veći broj zainteresovanih lica oni došli u Ljuboviju i izašli u susret lјudima koji žele da polažu za dozvolu za upravlјača čamcem.
-Zaklјučak sa sastanka : neophodno je sprovesti kampanju kako bismo obavestili što širi auditorijum o neophodnim merama koje je porebno preduzeti, kako bismo bezbednost svih učesnika Drinske regate podigli na viši nivo. Turistička o rganizacija Ljubovija će objaviti na sajt uslove i u flajerima koji promovišu manifestaciju u segmentu - obavezna pravila za sve učesnike regate.
-Plovila koja ne podležu registraciji su : čamci do 3 metra dužine, bez sopstvenog pogona i sportski čamci namenjeni takmičenju(kajaci, kanui).
O nama

Turistička organizacija opštine Ljubovija je osnovana sa ciljem valorizacije, očuvanja i zaštite turističkih vrednosti i unapređenja i razvoja turizma na teritoriji opštine Ljubovija.

Zadaci Turističke organizacije Ljubovija su:

  • 1. obogaćivanje i podizanje nivoa kvaliteta turističkih sadržaja,
  • 2. organizovanje turističke informativno-promotivne delatnosti,
  • 3. organizovanje manifestacija,
  • 4. unapređenje i promocija,
  • 5. unapređivanje turizma u opštini,
  • 6. učešće u razradi i sprovođenju lokalne turističke politike,
  • 7. unapređenje uslova za prihvat i boravak turista.